Hva skjer videre?

Selv om jeg ikke alltid har vært like flink til å poste bilder i denne sonen så har det vært en glede å kunnes se andre gjør det. Nå som origo snart er historie så hadde vært fint hvis folk forsatt med dette et annet sted. Flickr er en perfekt sammen for den slag virksomhet. Der finnes det allerede i dag en rekke grupper med bilder fra hele landet og historiske begivenheter. Jeg håper nå at de som syntes å poste bilder her gir beskjed i kommentarfeltet slik at vi eventuelt kan følge dem videre i flickr eller andre steder der man poste bilder. Jeg kommer til å poste mine videre på min flickr konto.

Holbergsallmenning ( Østre ) 3 et hus med paraplyhistorie. Foto Inga-Alice Næss Blaha.
Firmaet skal ha startet i 1858.
Finner det første gang i 1869 da paraplymager Andreas Jacobsen kjøper huset i 6. Rode nr. 14 = Holbergsallmenning 3. allerede 26. desember samme år blir han enkemann da konen Marthe Oline Evertsdatter Jacobsen dør av lungetæring.

I Folketelling 1875 er det på adressen registrert Andreas , sønnen Martin 13 år og Andreas mor Anne Marie Andersdatter i 2 etg. Paraplyverksted og forretning under.

I 1891 er det registrert Paraplymagermester Andreas Jacobsen og sønnen paraplysvenn Joachim Martin Jacobsen.

Joachim Martin Jacobsen er eier av bedriften og huset i følge matrikklene i 1908 -1919 og 1928.
I 1928 er det registrert J. Jacobsen Kunstdreier og paraplymaker Holbergsalm. 3
I 1934 er det registrert J.M. Jacobsen Kunstdreier og Paraplymaler i Strandgaten 18.
I 1934 etablerer Albert Flølo Bergens Paraplyforretning i samme lokaler som Jacobsen hadde i Strandgaten 18 og på Torget 1.

I Småstrandgaten med inngang fra Olav Kyrresgate lå Lohmann-Monsen sin paraplyforretning i mange år. Denne annonsen er fra 1941.

Stilige hatter fra Nordisk Hattefabrikk A/s som lå i Solheimsgaten 37 på 1930-40 tallet.
Annonsen er fra 1941

  • Solheim Gjerdefabrik — Annonse i ukeblad 1932-34
  • Orion-Sko A.S. — Tornøegården. Annonse i ukeblad 1932-34

Torvalmenning 6.

Annonse i ukeblad 1932-34

Øvregt.12

Annonse i ukeblad 1932-34

Hagbarth Schjøtt A/S Konfeksjonsfabrikker i Edvard Griegsvei 3 ble i 1970 regnet som Norges, ja hele Nord-Europas flotteste og mest moderne konfeksjonsfabrikk, skrev ukebladet Alle Kvinner, da en dame fikk en «Drømmedag» på fabrikken. I Adresseboken 1942 viser det seg at de den gang produserte Damekåper, gummiregntøy, vindtøy, flagg, telt, livbelter, presenninger og markiser.
Annonsen som er avbildet her er fra Adresseboken 1958.

Einar Hausvik & Co. Hermetikkfabrikk hadde sitt hovekontor i Dramshusen på Tyskebryggen 3.

Annonse fra 1972.

Fotomuseum Bedrift

Følges av 208 medlemmer.

Fotomuseum Bedrift inneholder bedriftshistorie, bilder og tekster om næringsliv og arbeidsplasser i Bergen og omegn. Last opp bilder du har på loft og i kjeller, og del din historie.
Sonen er i regi av BA. Alle som vil kan bidra med sine bilder. Bilder og tekst herfra vil kunne komme på trykk i BA eller bli brukt i andre av BAs medier.
Se også Fotomuseum Bergen for gamle bilder av Bergen eller Mitt og Ditt for gamle bilder av mennesker i Bergen.

Mer om sonen
Origo Fotomuseum Bedrift er en sone på Origo. Les mer
Annonse

Nye bilder